ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН МАГАЗИН smilewear.eu

ПРЕДМЕТ

Чл. 1. Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между „Лайт България“ ЕООД, с ЕИК: 204546269, ИН по ДДС: BG204546269, представлявано от В. Василева, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и клиентите, наричани по-долу КЛИЕНТИ, на електронния магазин smilewear.eu, наричан по-долу „ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН”.

С настоящите Общи условия се регламентират отношенията между електронен магазин Smilewear.eu и лицата, ползващи електронния магазин.

Общите условия имат задължителен характер както за Smilewear.eu, така и за потребителите му, съгласно законодателството на Република България.

Всеки потребител, който поръчва продукти от www.smilewear.eu, се счита, че приема и е съгласен с настоящите Общи условия.

Smilewear.eu предоставя на клиентите възможност да закупуват предлаганите от електронния магазин продукти по следните начини:

 • чрез осъществяване на регистрация в онлайн магазина;
 • без регистрация в онлайн магазина.

Регистрираните потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация в сайта.
На основание на Закона за защита на личните данни, регистрираните потребители имат право на достъп, промяна и на закриване на потребителския профил в Smilewear.eu, съдържащ личните им данни.

 

Права и задължения на страните

Smilewear.eu се задължава на следното:

 • eu има право да изпраща съобщения под формата на електронен бюлетин на посочения при регистрация e-mail адрес от регистрираните потребители, съдържащ информация за нови продукти, промоции, специални условия и др. Регистрираните потребители имат право да откажат получаване на подобни съобщения. За да се откажат от получаване на електронния бюлетин е необходимо да последват връзката, посочена най-отдолу в получено от тях съобщение от Smilewear.eu.
 • eu няма право да предоставя личните данни на регистрираните потребители на трети лица. Предоставените от клиентите лични данни (имена, адрес, телефон, e-mail и др.) ще бъдат използвани единствено и само във връзка и нуждите на договорните отношения на страните и в обслужването Ви като клиент – за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (чийто абонамент можете да отмените по всяко време), спазвайки разпоредбите на Закона за защита на личните данни.
 • eu съхранява cookies (т. нар. бисквитки) и log файлове, съгл. Чл. 4а от ЗЕТ, с цел подобряване на предлаганите услуги, като тези данни се използват само за подобряване на качеството на обслужване на клиентите и не се предоставят на трети лица.
 • Цялата информация, публикувана в Smilewear.eu е собственост на Smilewear.eu, в това число снимки и описания на артикули.Smilewear.eu не носи отговорност за произхода на изпратени от потребители снимки и текстове.
  До момента на получаване на създадените продукти/стоки от клиента, същите са собственост на Smilewear.eu.
 • eu дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин Smilewear.eu. Копирането на текстове, снимки и друга информация от Smilewear.eu и публикуването им в други сайтове е разрешено само с писмено съгласие на Smilewear.eu или ако се цитира източника по следния начин: Източник на информацията – Smilewear.eu
 • eu не носи отговорност за допуснати неточности в публикуваната на сайта информация. Възможни са корекции на цените, както и промяна в дизайна на продуктите. Публикуваната на сайта информация за размери и съответствия трябва да се тълкува като ориентировъчна.Smilewear.eu допуска наличието на разминавания между обявените и действителните размери, за което не носи отговорност. Smilewear.eu не носи отговорност за съдържание на сайтове, които не са част от сайта. Smilewear.eu не се ангажира да преследва всеки сайт, към който има връзка за незаконно съдържание на авторски права, порнография, расизъм и всякакви други действия, забранени от законите на Република България. В случай, че потребител е забелязал подобни нарушение, се задължава да извести за тях електронен магазин Smilewear.eu, за да бъде отстранена връзката към сайта-нарушител.
 • Цените на артикулите в онлайн магазин Smilewear.eu са в български лева. Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти, които потребителят е заявил, плюс цената за доставка и евентуално цената за застраховка на пратката. Всички цени са с предварително начислено ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към всяка поръчка се прилага фактура. Начините за плащане, условията на доставка, изискванията за предявяване на рекламации са публикувани на страницата Поръчка, доставка и плащане.

Клиентът се задължава на следното:

 • Да посочи точно имената си, валиден имейл, телефон, адрес за доставка.
 • Да заплати цената на поръчката според условията описани в информацията за доставка и плащане на стоки.
 • Да заплати разходите по доставката според условията описани в информацията за доставка и плащане на стоки
 • Да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Пратката се доставя подходящо опакована съобразно вида й и транспорта за доставка. При отказ за получаване на стоката, Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В определени случай Клиентът дължи и заплащане за всички вреди и пропуснати ползи настъпили в следствие на отказа.
 • Клиентът има право да откаже получаването на заявената от него стока, когато доставената стока не съответства на заявената и това може да се установи чрез обикновения й преглед, когато цената, която Клиентът следва да заплати, не съответства на дължимата цена, при несъответствие между заявената и доставената стока. Транспортните разходи за връщане и замяна на продукти са за сметка на клиента, освен ако не е на лице грешка.
 • Клиентът има право да заяви подмяна на размер или артикул като е необходимо да заяви желанието си, писмено на имейл sales@smilewear.eu или на телефон 0888991946 в срок не по-дълъг от 7 работни дни.
 • Клиентът може да върне продукт в 14-дневен срок, но задължително трябва да е запазен търговския му вид. Това означава:

– Опаковката да не е нарушена;

– Да няма физически повреди и деформации на продукта;

– Да няма следи от употреба с досег до кожата, носено, зацапано, прано, гладено;

– Да се върне пълната окомплектовка, да са запазени всички лепенки и опаковъчни материали;

– Да се изпратят всички документи придружаващи пратката, вкл. фактура и касов бон.

– Да се изпрати до офис Спиди 349 – с. Лозен

Ако някое от условията не е изпълнено, запазваме правото си да откажем да приемем стоката или да удържим сума за нанесени щети, които са довели до невъзможност за продажбата на стоката като нова. Възстановяването на платената сума става по сметка в 14-дневен срок след приемане на продукта.

Долна част на бельо – бикини, прашки, бодита, бански, чорапогащници и други продукти, характеризиращи се като долно бельо – НЕ ПОДЛЕЖАТ на връщане и подмяна.

Начин на плащане

 • Наложен платеж: Заплащате Вашата поръчка при доставка (на куриера). Допълнителни разходи освен посочените в крайната сума на Вашата поръчка не се заплащат. Таксата за транспорт се заплаща от клиента.
 • Банков превод: Заплащате Вашата поръчка чрез банков превод на следните данни: IBAN:BG54RZBB91551008043470, Банка: Обединена българска банка, Банков код: BIC: RZBBBGSF.
 • Плащане с карта: Заплащате Вашата поръчка с избрана от Вас кредитна или дебитна карта. Трансакционната валута при плащане с карта е Български лев (BGN).

При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.

За да ви предпазим от злоупотреба при плащане с вашата Visa или MasterCard карта, ние прилагаме най-добрите практики препоръчани от международните картови организации. Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка. Автентичността на вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2). В допълнение, за идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации – Verified by VISA и MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.

Smilewear.eu има правото да променя настоящите Общи условия без предварително известие.

Новите Общи условия влизат в сила от момента на публикуването им на настоящата страница.