Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Трикове как да запазим по-дълго чорапите

Въпреки че пазарът на чорапи и чорпогащници е голям и има голям избор от различни марки на поносими цени, понякога искаме да запазим определен модел по-дълго време и да не  купуваме нов чифт всяка седмица. Има някои трикове, благодарение на които можете да запазите издръжливостта им и да предотвратите кризисни ситуации.

Повечето от съветите ще бъдат известни. Някои ще работят добре не само за чорапи, но и за други дрехи.

  • Тънките чорапогащници, в деня преди да ги носите ги поставете във фризера за няколко минути. Благодарение на това чорапогащниците и чорапите ще бъдат трайни и няма да се скъсат твърде бързо. Ако обаче забравите за това и трябва да ги обуете и тръгнете бързо, ще постигнете подобен ефект чрез напръскване с лак за коса.
  • Когато чорапите или чорапогащниците са разкъсани и дупчицата е малка, може да нарисувате ръбовете с безцветен лак за нокти. Това ще предотврати продължаване на разкъсването на влакната.
  • Ако чорапогащниците или чорапите наелектризират полата или роклята (или обратното), ги напръскайте с електростатична течност.
  • Когато на горната част на чорапите се появят мъхчета, не е нужно да ги квалифицираме незабавно като повредени и да ги хвърлим в кошчето. Самобръсначката може да се справи с проблема много бързо, само не забравяйте да приложите внимателно острието върху материала. Въпреки това, ако се страхувате, че ще направите дупка, можете да опитате с пемза.
  • Чорапогащниците и чорапите се изпират най-добре на ръка или, ако е необходимо, в перална машина на ниски градуси и в специални торби за бельо. Важно е също така, препарата да бъде адаптиран за тази цел.
  • Ако имате кожени вложки на чорапите и се страхувате от напукване, може да ги намажете с крем Nivea. Кърпичките за грижа за кожата са друг начин да се грижите за кожените изделия.
  • Това е много рядък случай, защото чорапогащниците са изработени от добри материали и пасват на фигурата, но ако те се плъзгат по бедрата, можете да носите втори чифт бикини отгоре, които съответстват на цвета на чорапогащниците.
  • Късите чорапи ще работят като ловец на съкровища! Ако загубите огърлица или друга ценна вещ у дома, достатъчно е да поставите чорап на тръбата на прахосмукачката и да я пуснете. Липсващият елемент със сигурност ще бъде спрян навреме невредим.


Някои идеи могат да предизвикат противоречия, но те наистина работят. Това са типични решения за непредвидени и слабо проблемни ситуации. За съжаление, сезона на носенето на чорапи настъпва и никога не можем да предвидим кога ще трябва да носим чорапогащи, които са единствения чифт в гардероба ни.

Източник: Modna, Полша

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X