Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Сутиенът винаги привлича вниманието

Сутиените имат много отговорна задача. Те не само държат гърдите ни на място, но и ги поддържат и дори осигуряват някакво ниво на оформяне. Така че има смисъл те да са и едно от най-сложните облекла, които се правят. Много време, усилия и мисъл отиват в дизайна и производството на сутиен – особено тези, произведени от висококачествени марки. И те преминават дълъг път в употребата през годините също. Тъй като дизайнерите и марките научават повече за нуждите на жените и как сутиените могат да функционират най-ефективно, сутиените стават все по-сложни.

Прочетете подробности за необятния океан от производството на сутиените. Колкото повече разбирате какво е необходимо, за да оживите всеки дизайн, толкова повече ще бъдете задължени да оценявате тези малки промени, които ни променят живота.

Първият сутиен е направен от носни кърпички.

Предшественик на сутиенът безспорно е корсетът. Но от здравата му примка жените вече изнемогвали. Оригиналният сутиен, който е изобретен през 1914 г., изглежда доста по-различно от тези, които носим днес. Според The ​​Atlantic, младата американка Мери Фелпс Джейкъб (1892-1970) иска нещо по-удобно от корсет, което да носи под една от балните си рокли, тъй като бродерията на корсета й продължавал да наднича изпод роклята й, близо до бюста. Тя възложила на слугинята си да й донесе няколко носни кърпички и малко розова панделка, а двете жени бързо зашили материалите. От две копринени носни кърпички и розова лента тя съшива първия прототип на модерния сутиен.

Резултатът?

Джейкъбс не само се чувства по-удобно, но умее да танцува по-свободно (благодарение на липсата на стягането при корсета), също така постигна елегантен силует с роклята си. Изобретението ѝ прави еуфория на бала, а по-късно тя конструира още няколко за приятели. И накрая, тя получава патент на 3 ноември 1914 г. Според The ​​Atlantic, тя го описва като „дреха, която се характеризира с изключителна простота, свободна от телове, така че да може да бъде завършена с дантели или бродерии за носене. Когато се носят, са удобни и красиви и толкова ефикасни, че могат да се носят дори от лица, упражняващи упражнения като тенис. “

Има много стъпки преди производството.
Преди да започне разкрояването и шиенето, сутиенът преминава през множество стъпки по време на процеса на проектиране. Първо се съставят прототипи, а след това след това се проектират моделните части (често с помощта на компютърни програми). Чашките и панелите, основни компоненти на сутиена, обикновено са изрязани от картон с компютъризирана резачка. След като прототипът е сглобен, могат да бъдат направени всички необходими настройки и модификации. Когато прототипът е финализиран, той обикновено преминава през лабораторни тестове, за да се гарантира точността на оразмеряването и качеството. След това обикновено се произвежда в по-малко количество за тестване от дизайнери, търговци и т.н., преди да се произвежда масово и да се предлага за закупуване.

Сутиенът съдържа 20 части.
Когато мислите за сутиен, най-вероятно се сещате за основните компоненти: чашките, лентата, презрамките и т.н. И наистина, всеки един от тези компоненти има специално и важно предназначение. Типичните сутиени имат около 20 компонента, но сутиенът може да съдържа до 50 компонента в зависимост от стила. Например, сутиенът с изрязване може да има повече компоненти от основния сутиен с безшевна технология или формовани чаши, тъй като чашките на сутиен с изрязване съдържат множество панели. Освен това, някои сутиени (особено тези с по-големи размери или специално насочени към жени с пълни гърди) имат повече орнаменти на закопчаването и лентата за допълнителна подкрепа. След това има други компоненти, като катарамите на презрамките, които позволяват регулиране.

Множество машини и сложна технология.
Не може да се отрече, че формованите сутиени имат много предимства. Те не само предлагат гладък, безпроблемен външен вид под прилепналите ви дрехи, но и могат да предложат превъзходно оформяне за гърдите ви. Както се оказва, правенето на сутиен е доста сложен процес. Първо, материалът за чашката на формован сутиен се държи във форма при много висока температура, за да се постигне определена форма. За формоване се използват две машини: машината за формоване на основи се използва върху (синтетични) тъкани, докато машината за формоване на контури се използва върху пяната, която често се използва. Комбинацията от налягане и топлина се поддържа приблизително минута, за да се получи желаната форма. Междувременно една машина за формоване на контури разполага с двойно нагрети метални форми. Листовете с плоска пяна се разтягат и се пресоват между тях при висока температура за около минута.

Сега, когато знаете колко много работа се случва за любимите ви сутиени, се надяваме, че ще ги оцените по-дълбоко. Въпреки че процесът на всяка марка е уникален, едно нещо е вярно в целия план:

Добре конструираният висококачествен сутиен изисква много обмислени решения за дизайн и производство – поради което обикновено цената си заслужава.

Независимо дали пазарувате нови ежедневни сутиени или бельо за специален повод, винаги е добре да потърсите второ мнение. Знаем колко е трудно да намерите сутиени, които да се вписват добре и да се чувствате добре, особено когато го правите сами. Ако някога сте се чувствали несигурни за размера на сутиена си или просто не знаете къде да отидете, за да намерите добри сутиени, време е да позволите помощник да ви даде съвет. Ако сте се борили с намирането на сутиени в точния размер, време е да направите промяна. Ние се гордеем с един практичен подход – винаги има при нас страстен експерт по бельо, готов да ви напътства, независимо дали по телефон, по електронна поща или социални медии.

Очакваме ви за вдъхновяващо пазаруване на запомнящо се бельо!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X