Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Първи сутиен

Децата растат и узряват много бързо. Момичетата започват да растат много по-бързо на 9-10 годишна възраст, което вече е от 3-4 клас на основното училище. Тогава започва и процесът на превръщане на момичето в жена.

Самият момент на започване на пубертета и продължителността му е много индивидуален въпрос, върху който нямаме влияние. Един от симптомите му обаче са нарастващите гърди.

Размерът на гърдите не зависи кога започва пубертетът и колко дълго ще продължи, а от генетичните условия. Окончателната форма и размер на бюста се оформя около 20-годишна възраст. Трудно е обаче да си представите да чакате първия си сутиен, докато не навършите 20 години.

КОГА ДА КУПИМ ПЪРВИЯ СУТИЕН?

Не е възможно ясно да определите възрастта, кога трябва да купите първия сутиен. Въпреки това могат да бъдат посочени две предпоставки, показващи такава необходимост. На първо място, най-очевидният е размерът на бюста, но не по-малко важна е психиката на подрастващото момиче. Независимо от това, обаче, трябва да се има в предвид, че първият сутиен трябва да бъде на първо място удобен, без каквото и да е стягане. Неговата задача е не само да „прикрие“ гърдите, но и да свикне тялото да носи сутиен.

КЪДЕ ДА КУПИМ ПЪРВИЯ СУТИЕН?

Когато избирате първия сутиен в онлайн магазин, първо трябва да направите точни измервания:

 Стъпка 1: Измерете размера под бюста Изправете се пред огледалото, обвийте сантиметъра плътно под гърдите си и си изправете гърба си. Погледнете се в огледалото, за да се уверите, че сантиметъра е успореден на пода. Измерете и запишете.

Стъпка 2: Измерете размера на чашката. Изправени пред огледалото, както преди малко, обвийте сантиметъра около най-пълната част от гърдите си (по зърното). Сантиметъра отново трябва да е успореден на пода. Вземете това измерване и го запишете.

Изберете подходящ размер от таблицата с размери. За да определите какъв размер сутиен отговаря на Вашата гръдна и подгръдна обиколка – на реда, който отговаря на Вашата подгръдна обиколка потърсете размерите на гръдната си обиколка. Колонката, която отговаря на Вашия размер, показва размера на чашката. Сега търсенето може да започне.

ПЪРВИ ИЗБОР

Момиче, което досега не се е занимавало с избора на сутиен, трябва да избере първия си модел с майка си, леля или по-голяма сестра. Не позволявайте изборът да падне върху сутиен за възрастни с подплънки, дантели или други аксесоари. Първият сутиен трябва да бъде КОМФОРТЕН! Това с подпомагането на нарастващите гърди е основната му функция.

КАКЪВ СУТИЕН ДА ИЗБРЕМ?

– Бралетка – Това е отлична първа стъпка към истински, сутиен за възрастни. Проектирани са да бъдат удобни и да осигуряват прилична, минимална подкрепа на бюста, без допълнителни екстри. Съвсем спокойно може да се носи като горна дреха, като бюстие, съчетано с къси панталонки, поли и всичко друго. Това е модел, с който можете да започнете, особено когато детето ви се нуждае от подкрепа на гърдите ежедневно, за различни видове блузи или рокли.

– Мек, памучен сутиен с чашки – този модел вече напомня на сутиени за възрастни, но е лишен от онези елементи, които могат да раздразнят нежната кожа и да смущават несвикналия собственик. Сутиенът на момичето от едната страна трябва да е удобен, ушит от дишащ материал, да не се подхлъзва и да не пристиска. От друга страна, трябва добре да приляга и да се придържа към фигурата, за да изпълни основната си функция. 

В магазините можете да намерите много различни цветови вариации: райета, цветя, шарки. Със сигурност всяко момиче ще намери нещо подходящо за себе си. Аксесоари под формата на памучна дантела, панделки, бродерия също могат да се харесат.

Основното нещо е да не налагате мнението си. Нека младата жена направи своя избор от моделите, които са посветени на нея. Нека имат радостта да избират това според собствения си вкус, след което ще могат да се похвалят пред приятелките си. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X