Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Превъзходната епоха на Pre-Code Hollywood, в която царува бельото.

В случай, че не сте запознати с термина “Pre-Code Hollywood”, това се отнася до филми, направени между въвеждането на звук и задължителното прилагане на правилата за цензурата на Кодекса за производство на филмова продукция (известни като “Hays Code”). В резултат на това някои филми в края на 20-те и началото на 30-те години са подстрекавали неприлични, рисковани и непочтителни дейности, толерирането на хомосексуални връзки с употребата на наркотици, секс индустрия и извънбрачни отношения. В края на 1933 г. и през първата половина на 1934 г., американските римокатолици започват кампания срещу безнравствеността в американското кино. В допълнение на цензурата от държавната и социални изследвания, които показват, че филмите, се смятат за аморални и насърчават лошо поведение, са достатъчни за натиск и надзор върху студията, което ги принуждава да капитулират.

Ерата на киното Pre-Code се припокрива с Джаз епохата, липсата на контрол на раждаемостта и зараждането на възможноста на някои жени да работят главно в по-големите градове.

След като широките рокли със стегнати корсети и слоеве фусти от миналата ера вече не са били модерни, фокусът е бил нов вид бельо, по-скандално и разголено. Широкото използване на дантелата и коприната като масово производство представя лукс, достъпен за повече жени. Цветовете са не само черно и бяло, но също праскова и мента. Всички артикули в новия гардероб за бельо не изискват прислужница да облича пластове дрехи и да стяга корсети, а може дори изцяло да бъде направено у дома. Промяната на ролята на жените в обществото е отразена в бельото.

Въпреки, че първите години на 20-ти век се свързват с Голямата депресия, вместо разходите за филмовите костюми да бъдат намалени, в тях са влагани много усилия и средства за красиви детайли. Набляга се на ръчно изработени шевове и антични дантели, които са невероятно трудоемки и изискващи десетки часове работа. Много студия са имали свои собствени отделения за костюми, за да направят всичко по поръчка за всеки отделен актьор.

Надяваме се по-долу, да се насладите на пътуване в миналото на бельото и да получите вдъхновение за избор на нов комплект за вас.

 

Източник: Wikipedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X