Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Правила как да изберете правилния спортен сутиен

Изборът на подходящ спортен сутиен, необходим за удобство при физически упражнения, не е толкова проста задача. По време на интензивни упражнения, обикновеният сутиен не може да се справи с поддържането на гърдите. Според изследователи от университета в Портсмут, подходящ спортен сутиен абсорбира вибрациите и намалява движенията на бюста със 74%, докато обикновеният сутиен ги намалява само с 38%.

Как да изберем спортен сутиен, така че да изпълнява ролята си, т.е. добре да поддържа бюста, да го придържа към гърдите, предотвратява разтриването и попива изпотяването?

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗА ДОБЪР ИЗБОР

Изберете правилния размер

Трябва да се избере правилен сутиен, като се измери обиколката на гърдите под бюста и обиколката на гърдите във височината на бюста. Правилно определен размер може да гарантират адекватна поддръжка.

Трябва да вземете предвид и презрамките – трябва да можете да поставите два пръста под тях, но и те не трябва да са твърде разхлабени. Чашките не трябва да бъдат прекалено стегнати. Еластичната лента трябва да бъде достатъчно тясна, за да не оставя следи по кожата и трябва да бъде на една и съща височина върху гърдите и гърба.

Избягвайте банелите – Това може да причини дискомфорт и дори синини по гърдите.

Приспособете сутиенът към вида спорт, който практикувате Ако отидете на пилатес, имате нужда от по-малко защита, отколкото когато правите кросфит. Много е важно да изберете спортен сутиен с подходящо ниво на подкрепа – ниско, средно или високо. Колкото по-високо е нивото на подкрепа, толкова повече сутиенът изпълнява функцията за безопасност.

Изберете дишащ и бързосъхнещ материал – В този случай микрофибрите ще работят по-добре от памука.

Проверете дали има плоски шевове и облицовани крепежни елементи. Дизайнът на сутиена трябва да бъде възможно най-прост и чист. Избягвайте контакт на кожата с дебели шевове, етикети и крепежни елементи, за да избегнете обриви и дразнене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X