Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Корсетът в минали и днешни времена

В днешни времена свързваме корсетите по различен начин. Един от тях е от дамите от осемнадесети век, които трудно могат да дишат чрез този елемент от облеклото, други ги мислят за неподходящи, а трети се отнасят към тях като към нормално облекло. Независимо от мнението ви, струва си да научите историята на корсетите, да разберете какви промени са претърпели и как да ги използвате днес.

Какво е корсет?

През последните години корсетът се завръща като елемент от женския гардероб и по-конкретно на бельото, което има няколко функции. На първо място, той е предназначен да повдигне и подчертае бюста, да изтъни талията, да възстанови здравината на кожата, да скрие излишните килограми, да оформи фигурата и дори да намали телесните мазнини. Понастоящем в магазините има много видове корсети и полукорсети, всеки с различни функции.


История и еволюция на корсетите през вековете

Корсетите са се променили много през вековете, предимно в зависимост от модата, наличните материали и търсенето. Промяната в идеала за женската красота също има голямо значение. Предполага се, че първите корсети започват да се създават през Средновековието, около четиринадесети век. По онова време те все още са били доста разхлабени, имали са широки презрамки и са завързани на гърба. Те обикновено са имали два слоя и са били ушити главно от памук, лен и кожа. Много от тях са били облицовани с коприна, в допълнение сковани, например, изработени от костен кит. Тогава са били доста къси. Едва след двеста години са удължени до кръста и освен това доминират задълбочените деколтета. Корсетите от 17 и 18 век се характеризират с удължаване отпред, както и силно укрепване. Те трябваше да оформят фигурата. Тези корсети са били завързани много плътно и дори успявали да променят формата на ребрата и по този начин са ги правили много тънки. За съжаление, много момичета, поради стягането са страдали от белодробни деформации и в резултат на това дихателна недостатъчност и много други заболявания. Корсетите от 18-ти век силно повдигат бюста и имат много дълбоки разцепвания. В революционните времена на XVIII и XIX век, корсетите са изоставени, но бързо се възродиха, защото през 1820 г. дамите са носели този елемент от облеклото. Най-сложните корсети се появяват от края на ХIХ и началото на ХХ век. По това време корсетите са стигали чак до бедрата с цел отслабване на корема. Горната част е била опъната, но долните ребра са били притиснати навътре, което е довело до значително намаляване на обема на гърдите. Това предизвиква много проблеми с дишането. Проблемът бил и в това, че корсетите стискали вътрешните органи и дори ги деформирали, което завършило дори с кръвоизливи и смърт. Те били най-вредни за младите момичета и бременните жени.

Периодът след края на Първата световна война е донесло освобождение на жените. Корсетите са заменени със сутиени или еластични гумени корсети. 80-те години са запомнени благодарение на Мадона и нейния дизайнер Готие.


Ролята на съвременните корсети

Съвременните корсети могат да имат много функции, но модата за деформиране на ребрата за щастие не се завърна. Понастоящем за някои жени те са елегантно бельо, докато за други се предполага, че ще изтънят фигурата, докато други ги третират като еротично бельо и вид забавление за спалнята. Интересното е, че те могат да изпълняват и декоративна функция и да съставляват елемент на фолклора.

С помощта на добре подбран корсет можете да скриете много от недостатъците на фигурата. На първо място, те закрепват към тялото и го правят практически невидимо за гънките. В допълнение, те перфектно повдигат бюста, има и такива, които имат подплънки. Лесно можете да намерите напълно гладки корсети, идеално пригодени за тесни рокли, прозиращи дрехи, защото благодарение на тях изчезва проблемът с бельото. Те ви позволяват напълно да се откажете от сутиена си. Разбира се, корсетите също могат да играят еротична роля. Без съмнение една жена изглежда много секси в такова бельо. Ако това е например дантелен корсет, леко изрязан или леко полупрозрачен, той определено ще запали сетивата ви.
Предлагат се различни цветови версии, но черно, червено и бяло са най-популярните. Различни видове корсети също се използват от танцьори, певци и други звезди. Със сигурност всяка жена трябва да има поне един в гардероба си. Няма от какво да се срамуваме, в края на краищата това е бельо с богата история, носено от дами от различни части на света от векове!

Източник: Wikipedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X