Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Как да изсъхне бельото без влажна миризма на плесен.

Как да изсъхне бельото без влажна миризма на плесен.

Какво да направите с бельото си след като го изперете? Сушилнята е най-бързият и най-лесният начин да изсъхне, но е и най-бързият и лесен начин да го унищожите. Силната топлина разгражда еластичните влакна, нещо, което е от решаващо значение за ползването на бельо дълго време.

Въпреки това, ако времето е студено и задушно, може да си помислите, че нямате друг вариант. През зимата всички понякога оставяме неща, висящи в банята, да изсъхнат и два, три дни по-късно те все още ще са влажни и ухаещи ужасно на влага. Лошата миризма е причинена от плесен. Когато дрехите са оставени влажни за продължително време, особено ако те са изработени от естествени влакна като памук или коприна, те се превръщат в перфектната среда за тази гъба. Дори и да остане миризмата далеч, бельо с дори и невидима плесен не е най-перфектното нещо, което ще искате да поставите на тялото си!

Как може да изсушите бельото си по начин, който предпазва тези деликатни облекла, но ги оставя да миришат чисто и свежо?

Как да премахнете излишната вода?

Внимателно изтискайте след измиване. Ако ръчно перете бельото си (което е препоръчително), ще трябва да махнете колкото се може повече от тази излишна вода, преди да я оставите да изсъхне. Въпреки това, усукването на бельото може да доведе до огънати банели, опънати материи и други повреди. Затова внимателно стиснете водата. За формовани сутиени, когато искате да избегнете деформиране на чашката, по-добре я натискате между дланите на ръцете си или между кърпа. За бикини, чорапогащи и други меки тъкани, спокойно може да ги стиснете.

Използвайте кошничка за пране на бельо. Когато перете в пералнята при изплакване в пералнята, цикълът на въртене в края издърпва по-голямата част от водата навън. Не бихме препоръчали тази идея за нещо особено деликатно обаче, като например бельо с мъниста или фина дантела.

Натиснете между кърпа. Алтернативен начин за премахване на излишната вода е просто да Сгънете суха кърпа около бельото, и натиснете върху него. Бъдете сигурни, че работи, защото хавлията ще поеме значително влагата! Отново, най-добре е да не правите това при формовани чашки, но можете да използвате тази техника за всякакви облекла, които са меки. Не използвайте бяла кърпа за дрехи с тъмни или ярки цветове. Когато бельото е ново и при първите пранета, някои бои може да пуснат и заедно с водата да оставят петна върху кърпата.

Как да изсъхне вашето бельо?

Закачете внимателно бельото на разстояние. Независимо дали използвате Пералня, ръчно пране, или един от тези кръгови висящи стелажи с клечки за бельото, не забравяйте, при простирането частите не трябва да се докосват, и никога да не лежат един върху друг. Дрехите се изсушават много по-бързо, когато въздухът може да циркулира между тях, като ги докосва от всички страни.

Изсушете някъде с добра вентилация и ниска влажност. Въздухът трябва да може да потече, за да изсъхне бельото ви. Ако го оставите в малко, затворено пространство, то ще остане влажно за по-дълго. Оставянето на отворен прозорец или сушенето му навън в прохладни дни може да бъде добра идея, но очевидно не е полезно на място, където вали. Преместването на вашия сушилник от малка стая към по-голяма може да е предпоставка да се усети разлика. Също така е важно да изсушите бельото си във въздуха, който не е влажен. Когато атмосферата е вече доста наситена с водна пара, е по-трудно за водата в дрехите ви да се изпари в нея. Не Съхранявайте бельото си в баня, докато се къпете, например.

Премахнете подплънките от подплатените сутиени. Един чист чорап изсъхва бързо, но клин от пяна ще отнеме много повече време! Извадете подплънките от сутиените, които ги имат, така че да изсушавате два по-тънки слоя, а не един дебел.

Още съвети за свежо миришещо бельо

Съхранявайте вашата перална машина чиста. Ако перете бельото си в пералня машина, това може да е причината за миризмата. Това е още едно съвършено гнездо за плесен и бактерии. И ако пералнята мирише лошо, няма как бельото да излезе с аромат на рози. След приключване на пералнята, оставете вратата отворена, така че да може да изсъхне отвътре. И периодично измийте самата машина. Включете пералнята да работи за измиване с висока температура без нищо вътре, като използвате оцет или белина вместо перилен препарат.

Съхранявайте бельото, когато е напълно сухо. Връщаме се към по-ранните съвети за циркулирането на въздуха. Когато поставите не съвсем сухо бельо в чекмеджето или гардероба си и го затворите, всичко остава влажно за известно време. А това означава плесен и миризма. Така че винаги проверявайте дали бельото е изсъхнало, преди да го приберете.

Използвайте сода за хляб или оцет. След като лошата миризма е настлоена в дрехите, много ще е трудно да се отървете от него. Просто преизпирането на бельото по обичайния начин не винаги може да бъде достатъчно. В този случай можете да използвате сода за хляб и/или оцет. Това са по-мека алтернатива на химикалите като белина, която не препоръчваме, защото тя може да повреди деликатните тъкани на бельото. Смесете чаша сода за хляб или оцет в хладка вода и оставете дрехата да се накисва в нея за половин час. След това изплакнете с чиста вода и следвайте инструкциите по-горе, за да изсъхне колкото е възможно по-бързо.

Използвайте натурални аромати в шкафа за съхранение. Всички сме виждали малки сашета или малки торбички, пълни с лавандула, розови венчелистчета или други аромати, които спомагат на вашето бельо да мирише хубаво. Ако искате да ги използвате, давайте, но трябва да знаете, че те всъщност не правят нищо, за да убият спорите на мухъл. Може просто да помогнат да прикрият миризмата.                   

Преди всичко, помнете две ключови правила: Махнете колкото се може повече от излишната вода, за да оставите бельото да изсъхне по-лесно и когато го направите, уверете се, че въздухът циркулира между дрехите.

Източник: Ets

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X