Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Историята на банския костюм

Банския костюм е един от задължителните елементи за гардероба на всяка жена. Невъзможно е да си представим почивка край басейна или на плажа без този елемент от облеклото. Това е почти същото както да отидете да карате ски в планината, без да вземете ските!

Има няколко теории за произхода на банските. На моменти дори противоречиви.

Тук виждате мозайка от 3-ти век на момичета в бански костюми във Вила Романа на Пиаца Армерина в Сицилия. И какво се оказва? Че бикините не са измислени от модния дизайнер Луи Реар, както всички си мислят.

Въпреки това е отнело много години на еволюция, преди жените да започнат да се появяват на публично място в такива оскъдни дрехи.
Друга теория гласи, че концепцията за банските костюми датира от началото на 19 век и далеч не е модерна. Този тоалет се е състоял от вълнени чорапи, твърд корсет, ръкавици, шапка и рокля с дължина до коляното, която позволява на жените само да си мокрят краката. По-късно роклята започва да се заменя със специални панталони, а след това задължителния корсет се преобразува в туника, излагайки краката и прасците. Ръкавиците и шапката са хвърлени в ъгъла и се показват врата, деколтето и ръцете до раменете. Въпреки това все още има стандарти, които всяка жена трябва да отговаря.

Костюмите от 20-те години на миналия век все още не откриват много, което се промени едва през следващото десетилетие. На 11 юли 1946 г. в Париж танцьорката Мишелин Бернардини представя първите бикини на конкурс за избор на най-красивото момиче за плажа. Бикините са толкова малки, че може да се поберат в кибритена кутия, като тази, която държи. За първи път е представен бански костюм, състоящ се от две части: бикини и сутиен. Бикините стават популярни едва през 60-те години на ХХ век по време на моралната революция. По време на конкурса за короната на „Мис Свят“ през 1951 г. бикините бяха забранени и наречени „грешници“. В страни като Италия, Белгия или Испания това е забранено.

През 1952г. Бриджит Бардо, играеща ролята на Жавоте Льомоан във филма Нормандската дупка, маха от брега в бански костюм в две части в сцена от френската комедия на Жан Бойер.

През 1962 г. швейцарската актриса Урсула Андрес играе ролята на Мед Райдър във филма на Джеймс Бонд от 1962 г. на режисьора Теренс Йънг. Урсула Андрес е облечена в бикини (със собствена продукция!), с който се създава фурор.

Появата на банските костюми във филмите беше пробив по пътя към тяхното приемане. Урсула Андрес с легендарното си излизане от водата в бяло облекло и Ракел Уелч през 1966г. допринесоха за популяризирането на този тип дрехи.

Оттогава са създадени много модели и типове, които са адаптирани към всеки тип фигура и жените не се страхуват и притесняват от мъжките погледи, като се показват в бански костюми на публично място.

Голям избор от бански костюми може да откриете тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X