Безплатна доставка за поръчки над 100.00лв!!!

Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка Еротично и секси бельо, Дамско бельо и Бански костюми големи размери | Smilewear | Подари усмивка

Женското тяло през вековете

Каноните на женското тяло се променят през вековете. Всеки един идеал на фигурата коренно се различава един от друг. Със сигурност след известно време силуетът, към който жените се стремят, също ще бъде оценен според други стандарти.

Какви са били каноните на красиво тяло в миналото?

В древен Египет перфектната фигура се отличавала с тесни рамене и тънка талия – допълнителните килограми не са се считали за привлекателни. В древна Гърция каноните на красиво тяло са били съвсем различни – царували дами с красива кожа и явно заоблен силует. През Средновековието тънките ефирни жени с възможно най-тънка кожа се смятаха за идеални. В ерата на Ренесанса и Викторианската епоха женска фигура с по-големи извивки беше еталон за красота. В по-късните години беше важно да се подчертае талията, за предпочитане с корсет.

Канони на женското тяло – 20 век и до наши дни

През 20-те години фигурите на момичетата с малки гърди и неясна талия царуват върховно. Следващите години принадлежаха на жени с по-големи извивки – идеалната фигура беше часовниците.

60-те е завръщане към тънка или дори стройна фигура

През 80-те години атлетичните високи жени с ясно очертани извивки се считат за особено привлекателни.

Следващото десетилетие отново беше бяха фаворит по-слабите жени, но в наши дни идеалната фигура се характеризира с големи гърди и ханш и плосък корем.

Снимка: Paula Perez

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
X